Save Gaza

This blog has two authors. Differentiated by 'Posted by' Ramzul Ramli or Fazlina Anuar on the top of every post. Thank you.

All pictures and articles in this blog strictly cannot be re-post anywhere without permission. TQ.


RunKeeper for Android

Tuesday, September 27, 2011

| |
|

Dah lama sangat aku ni tak bersukan. Kalau dulu time bujang, ada jugak pergi main badminton dengan kawan-kawan. Sekarang, memandangkan tempat tinggal agak jauh dari kawan-kawan lain maka susah sikit untuk sambung badminton as a regular sport.

So aku cuba la nak jogging sekarang ni and at the same time aku nak cuba applikasi dari RunKeeper.com ini. With the help of this application, boleh install on my Android phone (boleh dapatkan di Market), boleh la ia tolong aku rekod aktiviti-aktiviti sihat aku ni. haha. Aku suka bila apps ni boleh draw map untuk route jogging aku. Siap kuar graf bagai-bagai untuk observation.
Selain dari record data untuk "jogging/running" ni, pon boleh juga setkan untuk rekodkan aktiviti-aktiviti lain lagi.
Boleh pilih dari, running, walking, hiking, cycling, mountain biking, dan sebagainya. Cuma aku hairan, macam mana nak record untuk swimming? Tak basah ke henset nanti? Maybe kena rekod secara manual kot.

With RunKeeper ni, pon boleh integrate dengan Facebook or Twitter. So kalau ada kawan-kawan dekat FB or Twitter yang gunakan apps ini, ia akan terus jadikan mereka-mereka sebagai Street Teammates kamu. So far, aku hanya ada 2 orang Street Teammates. Boleh la compare-comparekan aktiviti dengan diorang nih, perhaps..

Hmm, masih banyak lagi untuk di'exercise'kan ni. Harap-harap aku tak usaha separuh jalan saja. Ouh! Mode terkenangkan size seluar zaman sekolah menengah. HAHA!