Save Gaza

This blog has two authors. Differentiated by 'Posted by' Ramzul Ramli or Fazlina Anuar on the top of every post. Thank you.

All pictures and articles in this blog strictly cannot be re-post anywhere without permission. TQ.


Showing posts with label marriage. Show all posts
Showing posts with label marriage. Show all posts

Ice Cream Cake for him

Monday, January 16, 2012

| |
|

Assalamualaikum...hehe
nak cite..nak cite...even dah basi...
kan en suami dah cite sal beday dier kat sini.
ceh...ingat memang tanak pegi TGI Friday sebab takut tak halal.
even aku dah siap ckp yang Alamanda punyer memang halal pon tanak.
rupenye ade sebab lain. haha

haih...susah jugak nak buat suprise untuk beday kali ni.
maklumlah...tengah perot ke depan cani.
nak plan gempak2 pon, takle suprise gak.
last2 die gak kene drive kan. takkan nak pegi sorang2. haha
so, same case jugak tuk beli kek.
since hubby dah cakap tanak kek, aku redha je la.
Secret Recipe memang dekat je ngan umah. tapi baru je makan kan.
pastu baby (salahkan baby) plak nak makan kek lain.
Kek cap BR die kate. haha...yang aku tahu BR ade kt Alamanda je.
dats why dah ajak siang2 g Alamanda. since aritu tak jadi g Alamanda, so takde la kek di hari kejadian.

Tapi keinginan baby untuk makan BR masih tinggi. wahaha...bes la ade alasan. ;p
even bukan beday aku, aku yang nak sebenarnye (okay bukan baby). hihi
Maka jumaat, 13 Januari 2012, kami pegi la Alamanda tuk beli kek nih:

nampak ke? haha

Kek ni, bile beli, dia akan bagi free ais kering. supaya tak cair bile sampai umah.
tapi ais kering tuh just untuk sejam je free. kalo umah jauh, beli la extra ais kering eh. hihi

Kek Baskin Robbins ni ha yang aku teringin. :D

Ni warning yang ditampal kat kotak kek ni. Sila baca ye. kang tak pasal dengan tangan2 jadi beku. hihi

Muke beday boy yang terlambat dapat kek sehari. haha

Kek ais krim ni memang cepat btol la cair. hadoyai. 
Lepas dibuang ais dari dalam kotak tu ha, memang kek ni akan mencair.
5 minit je dah buruk ropernyer. tengok ni haaa

Aku tuleh kat tepi tu pon da xnampak ape. sedey..:(

cair pon, potong tetap potong. haha

mahu sebuk jugak...:)

hehe...camtu lah citenye kek ais krim nih. cepat mencair....
tapi rasenye memang sedap okay!!! tak nyesal beli!!! SEDAPNYERRR!!! haha
satu lagi lah gamba kek yang cun skit. ;p

Top view masih tidak comot

Okay lah...tu jelah citer beli kek untuk beday boy...hihi
Anyway Happy Birthday Sayangku!!! Tenks for everything!!!
For being with me, being a very good hubby, very good listener, very good adviser,
very caring, very good in everything lah!!! no one can be like u!!! hehe
love u till end of life and hopefully till heaven!!!!

okay..tu je...nanti nak tuleh lagi pasal pregnancy lak! hehe..bye!

My 30th birthday (yang ketiga)

Thursday, January 12, 2012

| |
|

Malam tadi wife aku belanja makan nasi arab kat Saba Restaurant, Cyberjaya sempena birthday aku yang ke 30+2. Mula-mula dia tanya nak kek ke tak, since rasa macam baru je makan the whole cake masa birthday wife aku last December, so aku rasa tak perlu la kot (jaga badan haha). Before decide nak gi makan kat sini, wife aku ajak pergi TGI Friday's Alamanda, tapi aku teringatkan masa celebrate birthday kawan aku Ayie dengan Azmin & Faisal Saila dekat TGI Friday's The Curve, Ayie kena nyanyi atas meja dan botol sos sebagai mikrofon, so aku tanak (tapi tak bitau wife aku sal tu haha)

So, bab makan ni, wife aku ordered Lamb Kabsah dan aku pulak ordered Lamb Hanith. Sangat sedap ok! Daging yang sangat lembut tak perlu susah payah nak makan. Dan lagi penting, tak pening makan lamb ni. FYI, aku memang akan selalu pening bila makan lamb or mutton, nak potong pening tu aku akan makan fresh tomato. A few slices pon dah cukup. Tapi malam tadi, takat pening sekejap masa mula-mula drive, tak lama tuh dah hilang. Aku ada tanya kawan aku, dia cakap cara masak dia yang guna minyak sapi bagi tak pening. Taktau la betul ke tak fakta tu, kalau dia tipu aku, so aku tipu korang lah.

Anyway, thanks ye darling!

Video Kahwin

Wednesday, November 23, 2011

| |
|

Lama tak layan video time kahwin. kan sekarang musim cuti sekolah bersamaan musim kahwin. So, let's enjoy my own edited videos.

Akah nikah

video
Kenduri Kajang
video
Outdoor at Pullman Putrajaya Lakeside
video

Tentang aku

Friday, October 21, 2011

| |
|

Assalamualaikum.
Hello readers! lame dah tak menulis. ade ke orang perasaan eh?
ke sume dikaburi dengan post2 suamiku. hehe..
Suamiku masih bersemangat menulis. I like!!!
Tapi readers jangan confius eh. Tengok gak sape tuleh.
Kami kan share blog..:)
Ade beberapa sebab kenape tak menulis. nak wat point2 stail Che Det lah. hihi

1. Tentang kerja
Ini adalah antara sebab aku da kurang menulis. sibuk kah aku?
oh tidak...aku tak sibuk pon. kerja aku takde la banyak pon sekarang.
Tapi mengenangkan etika kerja, niat nak menulis blog selalu terbantut.
Huhu...takkan nak update time keje kan? dulu selalu jugak balik keje, on lappy, menulis.
Tapi sekarang, balik terus tak larat nak watpe dah. kenape jadi cmtu? sabar2..:)

2. Tentang kehadiran insan baru
Ini sebab kedua kurang menulis. Sape insan yang hadir dalam hidup kami ni?
Insan ni hadir lewat Ramadhan aritu. Rezeki Ramadhan..:)
Maka kerana insan ini jugaklah aku sedikit lemah dan tak bermaya. Balik keje, hanya mahu baring dan tidur.
Tapi kami teramatlah bersyukur dengan kehadiran insan ni. Thank You Ya Allah.
Selepas setahun dan lima bulan, baru ia hadir. Doakan lah kesejahteraan kami yea.
Moga perjalanan ini berakhir dengan kegembiraan hendaknya.
Terima kasih Tuhan kerana aku diberi peluang merasai nikmat membawa insan lain dalam rahim ini.

Cukup lah kot 2 point ni. hehe..
sebelum tulis, macam banyak je point. simpan tuk next post la pulak.
bye.

Ahli rumah baru

Friday, September 9, 2011

| |
|

Dah lama kitorang duk berdua je (except for the last couple months, cousin aku Ariff ada tumpang duk rumah kejap), it's time for us to have new family members. Dah lama plan. last-last lepas raya baru lah dapat. Baru lah dapat bela ikan. Before masa bujang, aku bela kucing. 1st kucing aku, Kecit dah hilang. 2nd was Nando, given to kawan aku, Faisal Saila sebab aku dah nak kawen time tuh.

Plan asal, nak bela 2 ekor ikan emas dalam medium sized pot. Tapi, setelah diadvise oleh tuan kedai ikan tu, ikan emas cepat kotorkan air, so nak bagi air cantik, kena la pakai filter, pakai filter kena la ade dinding akuarium yang straight, tak bulat macam pot.

So kami beli la 4 ekor ikan emas (2 ekor style perut bulat mcm buntal, lagi 2 macam ikan biasa) dan lagi 4 ekor ikan kecik aku dah tak ingat apa nama species mereka. Ikan kecik-kecik ada merah sket kat mata depa.


Wedding kroni 5125 :D

Tuesday, June 14, 2011

| |
|

Fuhh!!! selesai suda majlis adik keempat aku..selamat suda diijabkabul mereka berdua.

Maka dengan ini separuh daripada anak-anak Mr. & Mrs. Anuar yang lapan orang tuh dah kawen!!!
Bile tengok2 gambo kawen adik aku ni, rase cam best lak kalo aku flashback sume wedding siblings aku kan?
Nak tengok tak? hihi...jom2...

Bile aku menulis.

Thursday, June 9, 2011

| |
|

Assalamualaikum.
da lame aku tak menulis. hubby je yg rajen lately..hihi.
Tak...aku bukan malas...cume aku tak sempat.
Banyak sangat bende needs my commitment. huhu

Cite pasal keje. Kelas dan kelas.
Tapi ade gak la aku tak masuk. huhu
Penat, penin nak prepare. segala kertas. sape keje cam aku tahu la.
Aku takde WIM, so sume wat sendiri. aku bantai je la.
Tak tau la bebudak ni faham tak.
Maaf sangat2. Saye cikgu baru belajar.

First Honeymoon :D

Thursday, April 21, 2011

| |
|

Hmmm.....aku buat entry ni sebab dah nak dekat Anniversary...hihi.
Refresh balik memory baru2 kawen....;p
Aku penah cite pasal our trip pegi Cameron kat sini dengan trip bersama family aku ke Melaka kat sini.
Actually ade satu lagi trip yang tak penah aku cite kat blog...haha...
Honeymoon Trip yang first sekali....14 Mei 2010 smpai 16 Mei 2010...inai pon ade lagi mase ni..:D

Wouldn't it be great if we call come together to get FB acknowledge Msia as the FB capital of the world? Join today! #DiGiforall

Ce teka kat mane? haha...aku berangan sangat nak honeymoon kat pantai...aku suke sangat pantai!
Tapi dekat area KL, Selangor mane ade pantai yang besh2 sangat...nak romantika pon tak bape sesuai.
Mase tu, aku tak bole amik cuti...tengah kursus...kawen pon cuti 3 hari je...huk...huk...
So kitorang decide nak pegi dekat2 je....janji ade pantai and sonok!

Honeymoon first kitorang kat sini la...tadaa

Avillion Port Dickson je.....tapi besh! :D

It's April already??? ♥♥♥ :D

Wednesday, April 13, 2011

| |
|

Oh April! dah nak setengah bulan daa...punye la takdak mase nak stori2...huhu...sedey...:(

Bizi memacam....hasil takde nampak sangat pon..huhu...
Back to April story...hihi...suke April....tak sabar tunggu hujung bulan sebab it's our Anniversary!!! hihi...
yang pertama okay!! :D

Hmmm...so sempena Anniversary yang first ni, nak flashback ape yang berlaku before and after kawen...biar gambar menceritakan segala..hihi...aci kan? ;p

Happy Birthday Dear Hubby!!!

Friday, January 28, 2011

| |
|

Okay...ni cite 12 January 2011!!! hehe...besday husband aku ni haaa...
Aku memang pecah kepala gak r...tak tau nak watpe tuk die...hehe...
So citenye mase 11 Januari tu, aku duk pikir2 lagi nak beli kek ke, nak ajak dating ke ape..haha

Bye...bye first love nest...♥♥♥

Friday, December 24, 2010

| |
|

Now, tengah berkemas tuk pindah...heeee...banyak gak kotak-kotak..tapi banyak g kotak yang kosong..
Sedey lak nak tinggalkan umah ni...suke umah ni sebab sume dekat...dapur, ruang tamu, bilik tido..hehe..
Kalo hubby aku duk tengok tv, sambil masak pon nmpk g die...best!!!
Sayang la plak nak tinggalkan...tapi nak wat cane kan...dah nak kene keje tempat lain lak..huk..huk..
Nak tengok tak umah kitorang??? ;p

My 26th Birthday Celebration :D

Thursday, December 23, 2010

| |
|

Da agak lama beday aku ni....1st Disember....heh...aku tak letak beday aku kat facebook before, supaya orang tak payah wish aku...huhu...segan...;p
Tapi aku da letak balik...tahun depan wish eh!!! haha....:D...jom sambung cite!

Sesaje rase nak makan...:D

Tuesday, November 23, 2010

| |
|

Oh...aku tak tahu la yang ni termasuk dalam kategori mengidam ke ape....sebab dari dulu g aku suke cupcakes...heeeee..so aku da tempah cupcakes sebab teringin nak makan!!!! aku tempah dekat http://creamy2cupcake.blogspot.com/ hmmm.....sedap!!!! tapi aku tak bape suke die tabur serbuk kelapa sikit-sikit kat tepi-tepi cupcakes tuh...tapi okay la....yummmmyyyy!!!! hehe.....bile la aku nak blaja buat sendiri eh...ntahlaaa....haha....


J.CO Donuts @ IOI Mall

| |
|

Aritu kitorang jalan-jalan kat IOI Mall......suke bile tetibe nampak JCo Donuts...hehe...
Cun kot JCo kat sini...cube tengok...

Celebrate Aidiladha @ Terengganu

| |
|

Biase every year aidiladha aku lepak je kat umah...jarang balik kampung and tak tengok pon orang buat korban...heeee....sian kan? tahu-tahu orang antar daging, mak masak, makan!! hehe...

Tapi tahun ni lain cikit....kitorang balik kampung hubby kat Terengganu.
Even aku kurang sihat, kitorang balik gak kampung sebab dah plan dari awal kan..:)
Sile-sile bace agi..hehe...

Masih rezeki aku :D

Thursday, October 28, 2010

| |
|

Dalam hidup ni banyak bende yang hilang.
Kadang-kadang memang hilang terus.
Kadang-kadang lak, ade rezeki, jumpe balik.

Beberapa minggu lepas aku sedih pasal henfon.
Bukan hilang, tapi masuk lam toilet..huhu
Then 2,3 hari pastu, aku sedey lagi.

My hubby nak jadi ayah! :D

Saturday, October 23, 2010

| |
|

Harini memang free ckit....plus ade netbook baru..hehe...post sume cite yang ade..:)
Excited tak bace tajuk?heh...aku lagi terlebih-lebih excited...

Hmmmm....kawen memang besh!!!!! sume le buat same-same...ade orang jage...seronok!
Tapi for me, ade one thing yang really buat aku rase kawen kadang-kadang tak best...:(
Of coz...it is NOT because of my hubby...I'm so happy to be his wife!!!
Yang tak best ialah soalan cepu emas yang same tahap dengan soalan "Bile nak kawen"
Iaitu: "Bile nak dapat anak?", "Perut da ade isi tak?"....penah dengar???

a piece of advice for little bro n sis

Friday, October 15, 2010

| |
|

Oktober is month of marriage.
01102010, 10102010 antara tarikh yang orang pilih tuk kawen.
Termasuk adik aku, Bai pilih tarikh tu untuk bertunang.
Berita tunang, kawen memang gembira untuk diraikan.
Meraikan cinta melalui ikatan yang sah...saper yang tak gembira kan??

Tapi, bulan ni jugak banyak yang sedih.
Heh....kekasih xsetia? kekasih buat hal? diri sendiri buat hal? menyesal?
Hadoi... banyak pulak yang aku tengok dah elok-elok bercinta, putus pulak.
Nampak macam aku tak peduli, tapi i do care...i do concern about them.
Cume kadang-kadang aku rase aku tak cukup baik untuk bagi nasihat,
tapi aku dah lalui, tak salah aku nasihat kan?
So, aku coretkan nasihat untuk adik-adik aku ni: Faten and Ayie.

ka-hadapan jurunikah dari daerah lahir-ku (copied)

Friday, September 24, 2010

| |
|

http://r4mzul.wordpress.com/2010/09/24/ka-hadapan-jurunikah-dari-daerah-lahir-ku/

taken dari blog gua. hati panas dowh!


setahu aku (yang cetek ilmu agama ni), Islam menyatakan syarat nikah ada empat je;
1. pasangan pengantin lelaki & perempuan
2. wali
3. akad
4. 2 org saksi

after 1 months, 2 weeks, 2 days...♥♥♥

Monday, June 14, 2010

| |
|

holaaaa!!! hehe....sgt lame xupdate blog...bz ngn rutin seorg isteri..hihi...

ape yg da brubah since kawen ni eh...mmm...
bnyk bende da dilakukan secara berjemaah..hehe...
antaranye:

♥ makan
♥ tido...;)
♥ sidai kain
♥ lipat kain
♥ masak
♥ tgk tv
♥ surf internet
♥ solat
♥ shopping

mmm...banyak g la....penat nk list...haha...