Save Gaza

This blog has two authors. Differentiated by 'Posted by' Ramzul Ramli or Fazlina Anuar on the top of every post. Thank you.

All pictures and articles in this blog strictly cannot be re-post anywhere without permission. TQ.


Kempen meletakkan "Emergency Contact" pada Lockscreen handphone

Thursday, April 20, 2017

| |
|

Seringkali menerima berita tentang kemalangan, keluarga mangsa tidak dapat dihubungi. Phone hilang, tidak dapat cari tuam empunya nya. Dan macam-macam lagi perkara melibatkan tuan punya badan dengan handphone. Tidak dinafikan, di dalam sistem handphone itu sendiri, boleh dimasukkan Owner's Info (untuk pengguna Android) dan Mediacal ID (untuk pengguna iOS), tetapi kekadang size font terlalu kecil dan terlampau banyak kena tekan boleh membantutkan usaha ketika dalam kecemasan. Jom, ubah wallpaper lockscreen anda, masukkan info talian kecemasan anda di screen. Ia mungkin dapat membantu anda suatu hari nanti ..

IKEA: Flisat doll house for Arfa Amna

Sunday, February 12, 2017

| |
|

RM 99 dekat IKEA Damansara atau Cheras. Plan asal nak DIY from scratch to build a toy/doll house for Arfa & Amna, tapi bila terserempak dengan Flisat ni, terus jadi malas. Berkubur segala plan DIY. Sebelum ni siap buat 3D design dalam Google Sketchup.
So demi nak mengfullfilkan semangat DIY yang tergendala sebab dah beli Flisat ni, maka timbul lah idea-idea untuk menambahbaik doll house yang plain warna kayu sahaja ni. Cat dinding, cat atap, tambah tangga, karpet. Meter TNB je yang belum apply. :D







Premier League 2016/17: GW 19 to GW20 fixtures days difference

Tuesday, January 3, 2017

| |
|

* all time in Malaysian time
Tahniah Chelsea. Dapat rest day paling lama during this hectic schedule. 4.21 days to be exact. FA is scum!