Save Gaza

This blog has two authors. Differentiated by 'Posted by' Ramzul Ramli or Fazlina Anuar on the top of every post. Thank you.

All pictures and articles in this blog strictly cannot be re-post anywhere without permission. TQ.


Showing posts with label football. Show all posts
Showing posts with label football. Show all posts

Premier League 2016/17: GW 19 to GW20 fixtures days difference

Tuesday, January 3, 2017

| |
|

* all time in Malaysian time
Tahniah Chelsea. Dapat rest day paling lama during this hectic schedule. 4.21 days to be exact. FA is scum!

Jadual EPL di peranti Android anda!

Monday, August 19, 2013

| |
|

Musim bola EPL telah kembali! Dapatkan jadual perlawanan pasukan kegemaran anda ke talifon pintar Android anda (atau any smartphone yang support calendar sync with Google Calendar).

Mula-mula, login ke Google Calendar di https://www.google.com/calendar


Klik dropdown button pada tepi Other calendars. Klik Browse Interesting Calendars.

Klik pada Sports , Soccer dan kemudian klik Subscribe untuk Liverpool FC.

Make sure your Gmail/Google account is synced dan Calendar setting on your Android device ticked untuk your favorite team.

Done! Sekarang Calendar talifonpandai Android anda mengandungi jadual perlawanan Liverpool FC.

Sekian. Majulah sukan bola sepak untuk Liverpool FC!

p/s: takpon, pakai je widget Google Now (available for Android 4.1 and above)

Nostalgia: Bola Sepak Kertas

Wednesday, December 12, 2012

| |
|

Sape yang pernah main permainan ni masa kecik-kecik dulu? Tak silap aku, 2nd last time aku main ni pada tahun 1994 kut. Time tu aku ade buat dua team, Liverpool FC dan Blackburn Rovers. Siap coloring, some details, player names & numbers. Lawan dengan sepupu sepapat. Siap bergaduh pon ade kut? Haha. So semalam, cuti keputeraan Sultan Selangor, kitorang balik ke Kajang. Normally, aku akan layan Xbox games dengan adik ipar aku, Faris. Tapi disebabkan Xbox masuk bengkel dan dah bosan main dengan segala board games yang ada, last-last kitorang decide untuk main ni. Bola Sepak Kertas.

Aku create satu team, dia create satu team. Team aku, Arfa FC terdiri dari Reina, Hyppia, Agger, Gerrard, Messi & Suarez. Team Faris pulak namanya Nike FC terdiri dari Joe Hart, Kompany, Reus, Cristiano Ronaldo, Ramos & Nasri.





Aku duk google jugak keyword in English "Paper Football", "Paper Soccer" tapi tak jumpa game yang macam ni. Kita kat Malaysia je ke yang pernah main bendalah ni? Belum ade orang komersilkan game ni ke? Hehe ...

P/S: Eh cantik tarikh hari ni 12/12/12. Set auto post to 8.12 am lah!

Reality: Patrice Evra vs Luis Suarez handshake

Monday, February 13, 2012

| |
|



It's Evra who withdrawn his hand just before Suarez handshake. Judge it for yourself!

Suarez + jari tengah Fulham

Thursday, December 29, 2011

| |
|

Luis Suarez dikenakan penggantungan 1 perlawanan berkuatkuasa mulai game menentang Newcastle pada hari Jumaat ini. Dia dan kelab turut didenda 20K pound sterling.

Tapi kenapa double standard?


Roo's a lucky boy then? FA will take no action over United star's 'V-sign at Chelsea fans'

BPL: LFC & MUFC jadual berkait?

Wednesday, December 28, 2011

| |
|

Why ah... aku noticed that banyak game fixtures dalam BPL 2011/2012, yang this gameweek lawan Liverpool FC and then the next gameweek pulak terus lawan Manchester United? 7 kali jadi camni


Arsenal FC
20 Aug 2011 vs LFC
28 Aug 2011 vs MUFC

Bolton Wanderers
27 Aug 2011 vs LFC
10 Sep 2011 vs MUFC

Swansea City AFC
05 Nov 2011 vs LFC
19 Nov 2011 vs MUFC

Queens Park Rangers
10 Dec 2011 vs LFC
18 Dec 2011 vs MUFC

Wigan Athletic
21 Dec 2011 vs LFC
26 Dec 2011 vs MUFC

Blackburn Rovers
26 Dec 2011 vs LFC
31 Dec 2011 vs MUFC

Newcastle United
30 Dec 2011 vs LFC
04 Jan 2012 vs MUFC

And kenapa bila lepas Man Utd lawan, LFC lak yang lawan team tu pulak the next gameweek hanya terjadi dua kali sahaje?

Bolton Wanderers

14 Jan 2012 vs MUFC
21 Jan 2012 vs LFC

Swansea City AFC
05 May 2012 vs MUFC
13 May 2012 vs LFC

Apekah sekadar suratan atau kebetulan?

Finally, the Shitty has lost

Tuesday, December 13, 2011

| |
|

Chelsea has defeated Manchester City 2-1 in the Premier League. Well shitty, Liverpool FC has beaten Chelsea at Stamford Bridge twice this season. HAHA

Published with Blogger-droid v2.0.1

Bring on Man Shitty!!!!!!!

Friday, November 25, 2011

| |
|

BRING ON!!!!!

Gua tak predict tinggi-tinggi, takat Liverpool FC 2 - 1 Manchester City.

London Bridge is falling down! Again

Monday, November 21, 2011

| |
|

David Lu12
Hari ini 21 haribulan. Malam tadi, kelab David Lu12 (Chelsea) dikalahkan di tempat sendiri oleh Liverpool FC dengan keputusan 1-2. 2 gol terbaik dari Maxi Rodriguez hasil short passes from Craig Bellamy & Luis Suarez dan gentellan solo Glen Johnson pada minit terakhir memberikan kemenangan bermakna untuk the Reds.

AVB cuba memenangi match malam tadi dengan membawa masuk dua bekas pemain LFC, tetapi bekas pemain Chelsea jugak lah yang memberi kemenangan. HAHA.

Well done Reds!

♪♫ Stamford Bridge is falling down, falling down, falling down ... ♪♫

p/s - Next, bring on Manchester Shitty!

Air mata yang berderai ...

Tuesday, October 25, 2011

| |
|

video
My good friend, Razlan (another the Reds fan) used to sing this song to taunt rival fans after their defeats. Kali ni, Manchester United tewas di tangan Manchester City dengan 1-6 di tempat sendiri. Kesian ...


HAHA

How is De Gea being so 'great' ...

Monday, October 17, 2011

| |
|

Patutla mung terrer save bola owk??!!! All the rounded shapes you'll see as donuts!!! HAHAHAHAHA. Priceless.

Shit la seri last game 1-1, but it was a good game.

this weekend: LIVERPOOL FC vs manchester united

Thursday, October 13, 2011

| |
|

The REDS will crush Syaitonn Merah (Red Devils) on the weekend at Anfield. A'uzubillah hi minasy syaitoonirrajim (Aku mohon perlindungan kepada Allah dari Syaitan yang direjam. I seek refuge from Allah from the outcast Satan). Kan nak lawan team Setan kan?

Remember the Reds 1-4 demolishing Manures at Old Traffart? Even Dosenna scored a goal! Remember Suarez's first game against Manures 3-1 at Anfield?

My prediction: LIVERPOOL FC 2 - 0 Manchester United

Penyokong Liverpool Malaysia tidak patriotik?

Wednesday, July 20, 2011

| |
|

Mungkin pada sesetengah orang, isu ini nampak kecil. Tapi pada aku, setelah dah diberikan sokongan padu dan masih dipersoalkan perihal patriotik, memang buat aku terkilan. Aku masih menuntut K. Rajagopal untuk meminta maaf. Video kat bawah ni, as a response to his interview...

Liverpool Asia Tour 2011 - the pictures

Tuesday, July 19, 2011

| |
|

image taken from http://www.lfctour.com

Aku pon dah dapat copy gambar-gambar dari sesi latihan dan perlawanan persahabatan Malaysia XI vs Liverpool FC. Tapi aku akan letak a few aje lah kat sini, selebihnya taruk dalam album facebook jaa.. Kita mulakan dulu dengan ...

Liverpool Asia Tour 2011 - the game! (July 16th, 2011)

Monday, July 18, 2011

| |
|

image taken from http://www.lfctour.com

I was there again, with my wife and lil' bro-in-law, Faris at the Stadium Nasional Bukit Jalil on July 16th, 2011 for the friendly match, Malaysia XI versus Liverpool FC. 80,000 penonton membanjiri stadium! Pecah rekod BPL friendlies wa cakap lu! Memang terbaik la kami semua disajikan dengan 9 gol! 3 gol dari pasukan kebangsaan Malaysia dan 6 lagi dari pasukan Liverpool FC. Walaupun aku menyarungkan jersey Liverpool, tapi darah aku, darah anak Malaysia. Aku tetap sokong pasukan Malaysia. Habis suara aku ni duk jerit memberi sokongan kepada kedua-dua pasukan ...

Liverpool Asia Tour 2011 - training session (July 14th, 2011)

Friday, July 15, 2011

| |
|

image taken from http://www.lfctour.com

I was there yesterday at the Stadium Bukit Jalil, untuk sesi latihan pasukan Liverpool FC sempena Asia Tour 2011. Aku bersama adik ipar aku Faris dan sepupu aku Ariff, telah sampai di sana lebih kurang dalam pukul 4.30 ptg (aku ambil annual leave semata-mata nak pergi ni). Lambat jugak gate nak dapat bukak, dalam pukul 5.30 baru lah kami semua dibenarkan masuk. Aku yang tidak pernah saksikan team kesayangan aku ni secara depan mata. Kalau diikutkan, masa form 2 (1994) lah kot aku baru mula betul2 start rooting for LFC. It means penantian selama 17 tahun aku, berakhir semalam ... :D

Bola Malaysia: K. Rajagopal atau K. Rajagobal?

Thursday, July 14, 2011

| |
|

Arsene Wenger versi Malaysia ini, aku agak confuse tentang nama beliau. Kejap media massa quote nama beliau as K. Rajagopal tapi sekejap lagi nama beliau jadi K. Rajagobal. Mana satu nih?

LFC online store: Adult Away Short Sleeve Shirt 2010/11 sudah sampai!

Thursday, July 7, 2011

| |
|

Barang yang aku order dalam post ini telah selamat aku terima pagi ini di office. Sungguh cepat compared to yang aku belikan present untuk adik ipar aku before, Arsenal sweater dari Arsenal Direct online shop, took 15 days untuk sampai kat dia. Tapi yang ni, aku placed order kat http://store.liverpoolfc.tv pada 2hb Julai pukul 2.34 pagi, dan sekarang 7hb pon dah sampai. Cuma ambil masa 5 hari. Thank you Liverpool FC Online Store for such a speedy service!

The rest of the picture goes below ...

LFC online store: worldwide free delivery

Saturday, July 2, 2011

| |
|

Yup! Free delivery on selected items throughout the globe at Liverpool FC online store. Started 9am June 30th 2011 until 9am July the 5th. Hurry up guys. Biasanya, delivery for rest of the world diorang charge GBP 15 (around RM 72) [read here]. There are plenty to choose from, 150 products in Kit, Training, Adult Fashion, Junior & Baby Fashion, Accessories, Souvenirs and Personalised.

So semalam sempat la aku ...

Liverpool Asia Tour 2011 - the tickets

Monday, June 20, 2011

| |
|

Those tickets are for me, my wife & my lil bro in-law for the Liverpool Asia Tour 2011, has finally sampai ke tangan aku pada hari Khamis lepas. Bought it online from www.ticketpro.com.my's webshop on June 10th. Mula-mula ingatkan dah tak dapat those training pass, since aku called TicketPro asking regarding the free training pass, and he mentioned that I wouldn't get it. Tapi bila aku bukak je parcel, YEAH! It's all in there! 3 tickets & 3 training passes. Thanks TicketPro...